VISITING EDITORS: Léopold Lambert: The Funambulist

Záznam z přednášky, která proběhla v rámci projektu VISITING EDITORS 2. 12. 2016 v kulturním prostoru PRAHA v Brně.
Kurátorka cyklu: Maria Topolčanská

Architekt a kritik Léopold Lambert představil svůj nezávislý architektonický časopis The Funambulist a zároveň uvedl jeho aktuální číslo s podtitulem Police.

Léopold Lambert je architekt a publicista, šéfredaktor časopisu The Funambulist, který také sám nezávisle vydává v Paříži. Je autorem knih Weaponized Architecture: The Impossibility of Innocence (DPR-barcelona 2012) – která je ve výběru naší kurátorované knihovny –, Topie Impitoyable: The Corporeal Politics of the Cloth, the Wall, and the Street (Punctum Books, Goleta, CA 2015) a La politique du bulldozer: La ruine palestinienne comme projet israélien (Bulldozer Politics: The Palestinian Ruin as an Israeli Architectural Project; Éditions B2, Paris 2016).

The Funambulist je tištěný i digitální dvouměsíčník doplněný blogem a podcastem. Jeho podtitul „Politics of Space and Bodies” vyjadřuje ambici přemostit prostřednictvím kritických článků s dlouholetými a nově objevovanými dopisovateli svět designu (architektury, urbanismu, průmyslového a módního designu) se světem humanitních věd (filosofií, antropologií, historií, geografií atd.).

více na http://thefunambulist.net/


PREZENTACE K PŘEDNÁŠCE, Leopold Lambert, 2016