PRAHA/Fórum pro architekturu a média (2014 – 2019)

PRAHA/Fórum pro architekturu a média
Kulturní prostor s kavárnou
Husova 18 (nádvoří Pražákova paláce Moravské galerie)
602 00 Brno

Sdružení 4AM Fórum pro architekturu a média ve spolupráci s Moravskou galerií v Brně od října 2014 do prosince 2019 provozovalo nový variabilní kulturní prostor s galerijní kavárnou PRAHA (Husova 18, Brno) Principem tohoto prostoru byla otevřenost, bezbariérovost, volný pohyb a svoboda vyjádření. V kulturním prostoru PRAHA navázalo 4AM na svou předchozí činnost týkající se architektury, urbanismu, městského prostoru, současného umění a umění nových médií. Tato dramaturgická náplň se stala východiskem architektonického projektu, jehož autory jsou Jakub Kopec a Jaroslav Sedlák.

PRAHA byla denní kavárnou a barem v nekuřáckém a bezbariérovém prostředí s posezením uvnitř i celoroční zahrádkou na nádvoří Pražákova paláce.

Součástí prostoru byla i veřejná knihovna s odbornými publikacemi a periodiky o současné architektuře, designu a umění. Jako přednáškový a výstavní prostor se PRAHA stala dějištěm odborných přednášek architektů a teoretiků, uměleckých intervencí, workshopů, happeningů, diskuzí a fór, audiovizuální projekcí a sympózií. Byly zde pořádány koncerty elektronické, improvizované a soudobé klasické hudby, taneční improvizace, autorské a experimentální divadlo.

https://prahavbrne.cz
https://www.facebook.com/prahavbrne
https://www.instagram.com/prahavbrne

 

FOTO PROSTOR (archiv 4AM)

FOTO AKCE (archiv 4AM)

Více informací k vybraným akcím naleznete v části ARCHIV.