REMAKE / REthinking Media Arts in C(K)ollaborative Environments

2012

7. 3. – 15. 4. 2012

Kurátorky a kurátori: Dušan Barok (SK/NL), Katarína Gatialová (CZ), Mária Rišková (SK), František Kowolowski (CZ), Slávo Krekovič (SK), Catherine Lenoble (FR), István Szakáts (RO), Barbora Šedivá (CZ), Alexander Zaklynsky (IS), Rarita Zbranca (RO).

Vystavená díla: Richard Loskot (CZ): Záznamy přítomnosti (Galerie G99), Zuzana Husárova – Ľubomír Panák (SK): I : * ttter, Andrej Boleslavský & The Vasulkas (CZ/US): Hi Woody, Aleksandra Hirszfeld (PL) – Infotainment, Julien Bellanger – Guillaume Brunet – Cédric Doutriaux – Catherine Lenoble (FR): reCYSP1.

REthinking Media Arts in C(K)ollaborative Environments je mezinárodní umělecký projekt, který probíhal od června 2010 do května 2012. Jeho cílem bylo iniciovat tvorbu a prezentaci současných děl inspirovaných bohatou historií mediálního umění. Završením projektu byla mezinárodní putovní výstava, která byla k vidění v Domě umění města Brna, ve 4AM/Galerii architektury a na dalších místech v Evropě. Spíše než o statickou výstavu v tradičním smyslu slova šlo o dynamickou sociální akci, která přinesla sérii uměleckých událostí, workshopů, přednášek a vystoupení prezentujících jak nová, tak i vybraná průkopnická díla mediálního umění se zaměřením na Střední Evropu. Projekt byl realizován za finanční podpory programu Evropské unie Culture.

Více info:

https://monoskop.org/Remake

Část výstavy, která byla realizována v 4AM/Galerii architektury: