Urban Bugs / Ursula Faix (at)

15.7.2011

Přednáška architektonického atelieru bad.architects.group.

Urban Bugs / městské nečistoty / Ursula Faix

URBAN DIVAN /

4AM Fórum pro achitekturu a média /

GUERILLA.film /

hudba: Jiří Suchánek

bad.architects.group je mezinárodně orientovaná architektonická kancelář se sídlem v rakouském Innsbrucku, kterou založili Ursula Faix a Paul Burgstaller. Studio pracuje také prostřednictvím internetové sítě bad.architects.network, která má v současné době asi 17 členů a sdružuje mladé architekty z různých částí světa – (BAD-AMERICA / BAD-ASIA / BAD-EUROPE).

Portfolium jejich projektů je široké, od urbanismu až po designové návrhy interiérů. Vedle praktické činnosti se věnují také teorii a pedagogice. Od roku 2007 jsou hostujícími profesory urbanismu na Technické a obchodní univerzitě v Prištině, Kosovu, a urbanismus vyučují také na univerzitě v Innsbrucku. Jedním z hlavních teoretických témat bad.architects je městské prostředí, jeho proměny a medilaní prezentace města a její působení na fyzickou realitu.

http://www.bad-architects.​gp/

http://bad-architects.net/

Dipl. arch. Ursula Faix, studovala na Technické univerzitě ve Vídni a na Rhode Island Scholl of Design v Providence v USA. Před založením bad.architects.group pracovala v jiných velkých architektonických kancelářích, např. u Massimiliana Fuksase ve Vídni a v Římě. Je spoluzakladatelkou, spolumajitelkou a obchodní ředitelkou bad.asrchitects.group. Zároveň působí jako veděcká pracovnice a zástupkyně vedoucího na Institutu urbanismu a plánování innsbrucké univerzity a urbanismus vyučuje i na univerzitě v Prištině. Své teoretické práce také publikuje.